Kokoomuksen Sankelo:kotirauhaa tuotantotiloihin

Kokoomuksen Sankelo: kotirauhaa myös tuotantotiloihin

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo haluaa , että hallitusohjelmaan kirjattu tavoite parantaa omaisuuden suojaa johtaa lainsäädännön muutoksiin myös tuotantotiloihin kohdistuvien hyökkäysten osalta. Hallitusneuvotteluissa mukana ollut Sankelo kannustaa oikeusministeri Jari Lindströmiä tarttumaan nopeasti asiaan.

– Viime vuosina lailliseen elinkeinotoimintaan erityisesti maaseudulla on kohdistunut yhä enemmän suunnitelmallista häirintää ja kiusantekoa. Tuotantotiloihin tunkeutumisia on tutkittu yleensä julkisrauhan rikkomisina. Tulkinta ei ole kuitenkaan vähentänyt rötöstelyä lievien seuraamusten johdosta. Sankelon muistuttaa, että maaseudun yritystoiminta tapahtuu useimmiten kodin pihapiirissä. Alueelle luvatta tulevien tavoitteena ei välttämättä ole omaisuuden anastaminen vaan taustalla on tuotantosuunnan tai -tavan vastustaminen esimerkiksi kuvaamalla tai vapauttamalla eläimiä.

Sankelon mukaan jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Mielenilmaisut tulee kuitenkin tehdä tunnistettavasti päivänvalossa julkisella paikalla.

– Pihapiiriin tunkeutuminen pelottaa yrittäjiä ja heidän perheitään. Yhteiskunta kannustaa yrittämään ja tekemään töitä yhä enemmän. Vastavuoroisesti elinkeinojen häirintään tulee puuttua tehokkaammin.

– Kotirauhan tulisikin käsittää myös kodin välittämässä läheisyydessä sijaitsevat tuotantolaitokset, Sankelo toteaa.

Jaa artikkeli