Janne Sankelo Vapo Oy:n sidosryhmäjohtajaksi

Tiedote, 10.9.2015

Janne Sankelo (48) on nimitetty Vapo Oy:n sidosryhmäjohtajaksi tehtävänään edesauttaa Vapon Cleantech- ja biotaloushankkeiden jalkauttamista, rahoitusta ja yhteistyökumppaneiden hankintaa, kotimaassa ja mahdollisuuksien auetessa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Lisäksi Sankelo toimii toimitusjohtajan ja yhteiskuntasuhdejohtajan kanssa projekteissa, joilla pyritään edistämään kotimaisten polttoaineiden käyttöä, työllistävyyttä ja Suomen energiaomavaraisuuden kohottamista.

Tehtävä on määräaikainen ja sen aikana Sankelo raportoi vastuualueistaan toimitusjohtaja Tomi YliKyynylle. Kasvatustieteiden maisteri Sankelo toimii tällä hetkellä kokoomuksen varapuheenjohtajana ja hän jää virkavapaalle Seinäjoen kehittämispäällikön tehtävästä.

Vapo Oy:n toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyynyn mukaan Vapon tavoitteena on olla keskeisenä toimijana kehittämässä Suomeen sekä erilaisia Cleantech- että biotaloushankkeita ja samalla edistää kotimaisten energialähteiden markkinaosuutta. Kaikki nämä liiketoiminta-alueet edellyttävät yhteistyötä ja jatkuvaa kanssakäymistä eri sidosryhmien kanssa niin kunta- kuin valtakunnantasolla. ”Uskon, että erinomaisesti verkostoitunut Janne Sankelo pystyy auttamaan samalla meitä ja koko toimialaa mittavan poliittisen kokemuksensa ja alan tuntemuksensa avulla”, Yli-Kyyny sanoo.

”Minulle suomalaisen työn edistäminen ja arvostaminen on aina ollut erittäin tärkeää. Viimeisten neljän vuoden aikana ollessani jäsenenä Vapo Oy:n hallintoneuvostossa olen päässyt perehtymään yhtiöön ja vakuuttunut sen tavoitteista alan vastuullisena toimijana suomalaisessa energiakentässä”, Sankelo sanoo.

”Suomen talouden nykyisessä tilassa katson erittäin tärkeäksi kaikki toimenpiteet, joilla voimme parantaa suomalaisten työllisyyttä ja Suomen energiaomavaraisuutta: Kotimaisilla polttoaineilla tulee korvata fossiilisia tuontipolttoaineita. Se lisää verotuloja ja työllisyyttä, jotka molemmat ovat tässä taloudellisessa tilanteessa välttämättömiä ja kaikissa tapauksissa edistämisen arvoisia. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus olla mukana toteuttamassa näitä itsellenikin tärkeitä tavoitteita osana Vapon tiimiä, oli tehtävän vastaanotto helppo ja nopea päättää”, Sankelo toteaa.

Lisätietoja:

  • toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny, Vapo Oy, puh. 050 2180
  • sidosryhmäjohtaja Janne Sankelo, Vapo Oy, puh. 040 500 4957, 050 512 0519
  • viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Ahti Martikainen, Vapo Oy, puh. 040 680 4723

Jaa artikkeli