Sankelo:Kiristyvät päästörajat uhkaavat energiatavoitteita

Tiedote 6.11.2015

Julkaisuvapaa: heti

Sankelo: Kiristyvät päästörajat uhkaavat energiatavoitteita

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon mukaan Euroopan Unionin suurten voimalaitosten direktiiviin liittyvän asiakirjan esitys päästörajojen kiristyksestä on huolestuttava uusiutuvan energian käytön ja Suomen omavaraisuusasteen noston näkökulmasta.

– Kiristyvät päästörajat uhkaavat hyviä tavoitteita kotimaisen energian käytön lisäämisessä. Jos esitetyt raja-arvot toteutuvat sellaisenaan, kivihiili pääsee taas pälkähästä. Meillä on Euroopan puhtain ilma, mutta päästörajoja kiristettäisiin kaikkein kovimmin. Yhtälö on kohtuuton.

Sankelon mielestä Suomen onkin tiukasti vastustettava esitystä, koska se ei huomioi riittävästi yksittäisen jäsenmaan erityispiirteitä. Esitys merkitsisi toteutuessaan merkittäviä laiteinvestointeja ja vaikuttaisi tulevaisuuden polttoainevalintoihin suomalaisissa voimalaitoksissa.

– EU-tasolla on väännettävä jälleen rautalangasta, mitä tarkoittaa Keski-Euroopassa huonosti tunnettu puun ja turpeen käyttö voimalaitoksissa. Niiden käyttöä ei tule vaikeuttaa kivihiileen verrattuna. EU-maista puuta ja turvetta käytetään voimalaitoksissa Suomen lisäksi mm. Baltian maissa, Ruotsissa ja Irlannissa, joten lisätietoa muille jäsenmaille tarvitaan lisää.

Sankelo puhui kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä.

Lisätietoja:

Janne Sankelo

varapuheenjohtaja

Kansallinen Kokoomus r.p.

puh. 050-512 0519

Jaa artikkeli