Sankelo: Suomen kestokyvyn raja tulee vastaan vuodessa

Tiedote

30.11.2015

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen Sankelo: Suomen kestokyvyn raja tulee vastaan vuodessa

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo on tyytyväinen EU:n ja Turkin suunnitelmaan rajoittaa Turkin kautta Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrää.

”Aidoista avuntarvitsijoista tulee kantaa huolta. Nyt tehdyillä järjestelyillä päätöksiä turvapaikan myöntämisestä voidaan tehdä jo ennen unionin alueelle saapumista. On perusteltua, että Suomi on mukana rahoituksessa, koska massiivinen kansainvaellus on saatava hallintaan”, Sankelo sanoo.

”Suomeen on tänä vuonna saapunut 30 000 turvapaikanhakijaa. Mikäli sama tahti jatkuu, Suomen kestokyvyn raja tulee vastaan vuodessa.”

Sankelon mielestä hallitus on tehnyt olosuhteet huomioon ottaen ripeitä päätöksiä turvapaikanhakuprosessien nopeuttamiseksi. Sisäministeri Petteri Orpo on ollut tilanteen tasalla.

”On myös huolehdittava siitä, että sopimukset ovat kunnossa vastaanottaviin maihin ja paluuliikenne toimii. Jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneelle jää jonkinlainen vippaskonsti jäädä edelleen maahan, koko systeemin uskottavuus on vaakalaudalla.”

Kauhavalaisen Sankelon mukaan maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa tarvitaan luovia ratkaisuja.

”Hyviä käytänteitä on esimerkiksi Kauhavan vastaanottokeskuksessa, jossa väkeä ei jätetä makaamaan. Maan tavat tehdään selväksi, lapsille pidetään koulua ja alueella toimii myös omia yrityksiä. Kuri, järjestys ja päivärutiinit tuovat turvaa kaikille”, Sankelo sanoo.

Sankelon mukaan on kuitenkin realismia todeta, että turvattomuuden tunne on lisääntynyt monilla niistä alueista, joihin vastaanottokeskuksia on perustettu.

”Jos ihmiset sanovat, että he eivät enää uskalla mennä lenkille, niin se on vakavasti otettava asia. Suomi on pidettävä turvallisena maana. Hakijat ovat tietoisesti hakeneet kohdemaakseen Suomen. Silloin pitää tietää, että nyt mennään suomalaisten nuottien mukaan.”

Sankelo puhui Kokoomuksen maahanmuuttokiertueella Kajaanissa.

Lisätiedot: Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo, 050 512 0519

********************** Pauliina Pulkkinen Viestintäpäällikkö

Kansallinen Kokoomus rp Kansakoulukuja 3 A 00100 Helsinki

050 574 5288 pauliina.pulkkinen@kokoomus.fi

Jaa artikkeli