KORTESJÄRVEN TERVEYSASEMAN ALASAJOLLE STOPPI

KORTESJÄRVEN TERVEYSASEMAN ALASAJOLLE STOPPI – Ilkka kesäkuu 2016

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen on tehnyt Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella hyvää työtä terveydenhuollon saralla. Eräs katolta pudonnutkin sai viime syksynä parasta mahdollista palvelua. Myös Kauhavan kaupunginvaltuusto kiitteli viime kokouksessaan vuolaasti yhtymää hyvästä taloudenpidosta.
Nyt kuuluu kummia. Kortesjärven terveysasemalta ollaan lopettamassa lääkärinvastaanottopalvelut ja muut viisi terveysasemaa jatkaisivat entiseen malliin. Ajankohta yhden terveysaseman alasajolle on erikoinen. Suomessa ollaan valmistelemassa Sote-uudistusta. Itsehallintoalueet ottavat pian vastatakseen sosiaali- ja terveyspalvelut. Meillä Kauhavalla ollaan myös kiinteistöjen osalta uuden edessä.
Näistä lähtökohdista on pöyristyttävää, että yksi Kauhavan terveysasemista laitetaan nyt nurin. Tasavallan presidenttikin on puhunut maan hiljaisista, jotka eivät elämöi vaikeasta tilanteestaan. Yhden kaupunginosan ikääntyvä väestö ollaan nyt laittamassa eriarvoiseen asemaan. Myös apteekkipalvelujen saatavuus vaarantuu. Rakenteelliset uudistukset alueella tulee mielestäni tehdä yhdellä kertaa ja siten että ne kohtelevat koko aluetta tasapuolisesti.
Kauhavan kaupunki on johdonmukaisesti ja mielestäni onnistuneesti toiminut aina kaikkien asukkaidensa tasa-arvoisuuden puolesta. Kauhavan kaupungin on kuntayhtymän suurimpana osakkaana toimittava tässä asiassa ryhdikkäästi ja keskeytettävä Kortesjärven terveysaseman alasajo.

Janne Sankelo
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
Kauhava

Jaa artikkeli