Sankelo ihmettelee keskustan syytöksiä hegemoniasta

Maija Saanio – Ilkka
Seinäjoki

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo yllättyi keskustan Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa käytetyistä puheenvuoroista, jotka liittyivät presidentinvaaleihin. Esimerkiksi Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen arvioi perjantaina piirikokouksessa Sauli Niinistön SN2-presidenttikampanjan olevan poliittista limuviinaa, jolla kokoomus haluaa vain vahvistaa hegemoniaansa (Ilkka 11.11.). Sankelon mukaan tämä on väärä arvio.
– Kukin taaplaa tyylillään. En nyt lähde ketään neuvomaan, mutta paras tulos vaaleissa tulee yleensä kehumalla omaa ehdokasta, ei mollaamalla omaa ehdokasta, ei mollaamalla muita ehdokkaita tai heidän taustaryhmiään.
Sankelo sanoo, että Niinistön valitsijayhdistys käy kampanjaa, ja kokoomus pysyy taustalla. Hän vastaa, että kaikki presidenttiehdokkaat ovat hyviä ehdokkaita, joista kansalaisilla on aito mahdollisuus valita mieleisensä.
– Tässä valitaan presidenttiä, eikä tässä ole minkään puolueen hegemoniataistelusta kyse, Sankelo painottaa.

Sankelo piti poliittisen katsauksensa kokoomuksen Pohjanmaan piirin syyskokouksessa lauantaina Seinäjoella. Puheenvuorossa hän kertaisi kokoomuksen tapahtumia perussuomalaisten puoluekokousviikonloppuna viime kesäkuussa. – Mitään päätöksiä ei tehty sen suhteen, miten kokoomus suhtautuu siihen, jos joku tulee valituksi. Se sovittiin, että puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi valintaa ensimmäisenä.
Sankelon mielestä politiikan tapahtumia pidetään yleensä suunnittelmallisempina kuin mitä ne ovat. -Asiat vyöryvät, päätöksiä tehdään hetkessä. Maanantain aikana sitten vasta oikeastaan selvisi, että perussuomalaisten eduskuntaryhmästä on erkaantumassa oma ryhmä. Sen koosta ei ollut tietoa.

Asiat vyöryvät, päätöksiä tehdään hetkessä.

Janne Sankelo
Kokoomuksen varapuheenjohtaja

Kokoomuksen Pohjanmaan piirin syyskokous valitsi piirin puheenjohtajaksi yksimielisesti kuortanelaisen Jussi Taittosen. Taittonen jatkaa puheenjohtajana viidettä kauttaan. Puheenjohtajakausi on vuoden mittainen.

Piirin varapuheenjohtajiksi on valittu Anna-Maija Renko ja Riku Hirsimäki Kurikasta ja taloudenhoitajaksi Kai Pöntinen Lapualta. Muu piirihallitus tuli valituksi vaalilla. Hallitukseen pääsivät Max Björkskog Kokkolasta, Jesse Luhtala Seinäjoelta, Erkki Syväoja Isojoelta, Wilhelmiina Kukkamo Ilmajoelta, Tommi Mäki Vaasasta, Sami Keskinen Jalasjärveltä ja Liisa Lähdesmäki Seinäjoelta.

Jaa artikkeli