Kauhavan johto: 7-9 luokkien opetus säilyy neljässä toimipisteessä

TIEDOTE   6.9.2018

 

Kauhavan johto: 7-9 luokkien opetus säilyy neljässä toimipisteessä

Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Janne Sankelon (kok), kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ville Virrankosken (kesk) ja kaupunginjohtaja Markku Lumion mukaan Kauhavalla ei olla valmistelemassa 7-9-luokkien opetuksen keskittämistä. Opetusta annetaan jatkossakin neljässä toimipisteessä Alahärmässä, Kauhavalla, Kortesjärvellä ja Ylihärmässä.

Kaupungin johdon mukaan Kauhavan uuden koulukeskuksen valmistumisen yhteydessä kanta-Kauhavalla tullaan tekemään kouluverkkojärjestelyjä, mutta niillä ei ole vaikutusta muiden kaupunginosien opetukseen. Syksyn aikana päätettävillä Ylihärmän kouluratkaisuilla ei ole myöskään vaikutusta 7-9-luokkien toimipisteiden määrään.

Kauhavan alueen oppilasmäärä on viime vuosina laskenut ja monet koulukiinteistöt ovat osoittautuneet huonokuntoisiksi. Kaupunki onkin reagoinut monin tavoin tilanteeseen ja remonttiohjelma on edennyt aikataulun mukaan. Kaupungissa 1-6-luokkien opetusta antavien koulujen määrä on myös muutamassa vuodessa puolittunut nykyiseen kymmeneen.

Kauhavan kaupunginosien vetovoima kuitenkin edellyttää 7-9-luokkien opetuksen saatavuuden turvaamista. Sankelon ja Virrankosken mukaan sekä Keskustalla että Kokoomuksella on selkeät päätökset asiasta. Tämän johdosta voidaan olla turvallisella mielellä ja koulutyötä voidaan jatkaa kaikissa kaupunginosissa levollisissa tunnelmissa.

LISÄTIEDOT:

Janne Sankelo 050-5120 519

Ville Virrankoski 045-844 1995

Markku Lumio 044-712 3060

 

Jaa artikkeli