Sankelon linja pitää

 

Ilkka 13.9.2018

Kauhavan elinkeinoelämällä menee tällä hetkellä hyvin. Työpaikkoja kaupungista löytyy yli oman tarpeen ja olemme siitä ylpeitä. Vielä parempaan pyritään ja haemme ennakkoluulottomasti uusia yhteistyökumppaneita. Hyvistä talousuutisista huolimatta kaupungin väkiluku on kuitenkin laskenut jo useamman vuoden. Tarvitsemme lisää pito- ja vetovoimaa tämän suunnan muuttamiselle. Se on Kauhavalle elintärkeä asia jatkossa.

Yksi perheiden asumisratkaisuihin vaikuttava tekijä on laadukas ja saatavilla oleva perusopetus. Panostamalla Kauhavalla muun muassa siihen, että 7-9-luokkien opetusta on saatavilla kaikissa Kauhavan neljässä kaupunginosassa teemme samalla merkittävää työtä elinkeinoelämän toimintaedellytysten turvaamiseksi kaupungissa myös tulevaisuudessa.

Muuten asiallisessa jutussa Kauhavan kouluverkosta toimittaja Tyynismaa vihjaa lopuksi kommentissaan, että esittämääni selkeää linjaa yläkouluopetuksen säilyttämiseksi kaikissa kaupunginosissa arvioitaisiin lähitulevaisuudessa uudelleen. Teen nyt selväksi. Nämä esittämäni linjaukset eivät ole mistään vaaleista riippuvaisia asioita vaan Kauhavan kaupungin tulevaisuuden kohtalonkysymyksiä. Sankelon linja asiassa pitää jatkossakin.

Janne Sankelo
Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Jaa artikkeli