Sankelo: Hävittäjät korvattava täysimääräisesti

Ilkka ja Pohjalainen 23.1.2019

Suomen puolustus- ja turvallisuuspolitiikan uskottavuuden takaavat kaikissa tilanteissa toimintakykyiset ja ajantasaisella materiaalilla varustetut omat puolustusvoimat. On tärkeää, että Suomi myös tekee kansainvälistä yhteistyötä ja rakentaa kahdenvälistä suhdetta erityisesti Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Nyt käytössä oleva ilmavoimien Hornet-ratkaisu oli aikoinaan onnistunut hankinta ja vakuutti muut maat, että Suomi kykenee valvomaan laajaa aluettaan tehokkaasti ja tarvittaessa puuttumaan alueloukkauksiin. Uskottavuus on kunnossa.

Ylen puoluejohtajille teettämässä ulko- ja turvallisuuspolitiikkakyselyssä vasemmistoliiton, SDP:n, vihreiden ja perussuomalaisten mukaan Suomen olisi mahdollista hankkia vähemmän kuin aiotut 64 uutta hävittäjää. Tämä on yllättävä linjanveto erityisesti sosialidemokraateilta ja täysin ristiriidassa eduskunnan hyväksymän puolustusselonteon kanssa.

Sen mukaan Hornet-kalusto on korvattava täysimääräisesti. Suomalaisten turvallisuuden pitää olla ykkösasia kaikissa tilanteissa ja poliitikkojen on kannettava asiassa vastuunsa tinkimättömästi.

Lopullinen päätös hävittäjähankinnasta tehdään vuonna 2021. Hornetit poistuvat käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Meidän on huolehdittava siitä, että riittävä määrä hävittäjiä turvaa Suomen ilmatilan koskemattomuutta myös jatkossa. Hävittäjien määrä on pidettävä vähintään nykyisellä tasolla.

 

Janne Sankelo

kokoomus

Kauhava

 

Jaa artikkeli