SANKELO: PUOLUSTUSVOIMAT PITÄÄ JÄTTÄÄ UUDENMAAN SULUN ULKOPUOLELLE

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Sankelon mukaan Uudenmaan sulku on perusteltua Korona-epidemian pysäyttämiseksi. Sankelo kuitenkin hämmästelee, että virka-apupyynnön saavan viranomaisen, Puolustusvoimien toimintakykyä, oltaisiin rajoittamassa niin, että liikkumisen rajoitukset koskisivat myös sen toimintaa.

– Virka-apupyynnön suorittamisessa korostuvat tällä hetkellä varusmiehet. On syytä jättää varusmiesten liikkumisen rajoitukset puolustusvoimien harkittavaksi. On myös mahdollista, että kriisi pitkittyy. Puolustusvoimien pitää voida palvella täysillä kriisissä koko valtakunnan alueella.  On välttämätöntä huolehtia siitä, että Puolustusvoimien mahdollisuuksia olla apuna ei rajoiteta, Sankelo linjaa.

Sankelon mukaan Puolustusvoimat huolehtivat epidemian hillitsemisestä varuskunnissa tällä hetkellä täysillä. Tämä työ tehdään myös jatkossa huolellisesti. On mahdollista, että puolustusvoimat joutuvat antamaan virka-apua myös muualla Suomessa. Koordinointia ei saa nyt asetuksilla vaikeuttaa.

– Varusmiesten liikuttamiseen liittyy myös muita suuria haasteita. Merkittävä määrä Uudenmaan varusmiehiä on Vekaranjärvellä ja toisaalta Uudenmaan alueella on runsaasti varusmiehiä maakunnan ulkopuolelta. Muutama viikko onnistuu, mutta jatkossa edessä on vaikeuksia. Tähän onkin syytä reagoida jo nyt asetuksen täytäntöönpanovaiheessa. Se mahdollistaa parhaan lopputuloksen koko sulussa, Sankelo päättää.

Jaa artikkeli