Kesä kuuluu kaikille

Eduskuntatyötä on tehty kevätkausi poikkeusoloissa. Puolueiden keskenkin sovittiin, että kiistanalaisia epidemian hoitoon kuulumattomia lakiesityksiä ei tuoda eduskunnan käsittelyyn akuutin tilanteen aikana. Näiden osalta odotetaan paluuta normaaliin arkeen. Nyt näyttää siltä, että syyskauden alkaessa tähän on mahdollisuuksia. Samalla selviävät nykyisen hallituksen toimintaedellytykset. Vauhtia hallituksella on riittänyt, mutta vähempikin kohina olisi riittänyt.

Syksyllä onkin sitten odotettavissa kova poliittinen vääntö Suomen suunnasta. Suomen talous tarvitsee samanaikaisesti elvytystä ja työllisyystoimia. Hallitukselta ovat puuttuneet jälkimmäiset vielä kokonaan. Tähän asti koronan talousvaikutukset ovat näkyneet merkittävästi palveluyrityksissä.  Jos Suomen merkittävimmät vientialat joutuvat loppuvuoden aikana vaikeuksiin olemme hyvinvointivaltiona suurten kysymysten äärellä. Nyt tarvitaan poliittista johtajuutta Suomessa enemmän kuin koskaan.

Kesä on onneksi käynnistynyt niin kuin aina ennenkin ja tuo piristystä karanteeniviikkojen jälkeen meille kaikille. Juhannusta tullaan viettämään näillä näkymin hyvässä säässä, joten suuntana itselläni on jälleen kerran appiukon kesämökki Satakunnassa. Eduskunnalla on istuntovaraukset tehtynä kesäkuun loppuun asti. Pidän kuitenkin todennäköisenä, että talous- ja valtiovarainvaliokunnat, joiden jäsenenä toimin, kokoontuvat pikahälytyksellä myös kesän aikana.

Tämän johdosta mitään merkittäviä kesäsuunnitelmia ei ole enää kannattanut tehdä. Maatilalla riittää puuhaa aina. Kun suunnistuskausikin on vihdoin käynnistynyt, täytyy käydä muutama kerta myös iltarasteille. Jalkapallon osalta odotan innolla muutamia pelejä eduskunnan joukkueessa loppukesästä, mikäli vanhat urheiluvammat sen mahdollistavat.

Jalkapallo yhdistää eduskunnassa hienosti eri puolueiden edustajia. Edellisellä eduskuntakaudellani joukkueen hyökkäyskaksikkona oli Janne Sankelo kokoomus ja Markus Mustajärvi vasemmistoliitto. Saamani tiedon mukaan Markus on kuntoutumassa, joten vastustajat ovat taas helisemässä.  Jalkapallon erotuomarikorttikin on taas voimassa, joten nyt on mahdollisuus viheltää muutama ottelukin täällä kotikulmilla.

Kevään koettelemuksista Suomi on selvinnyt varsin hyvin. Siitä suurin ansio kuuluu kansalaisille, jotka ovat ottaneet määräykset ja suositukset tosissaan. Toivottavasti syksyn osalta selvitään myös kunnialla. Hyvää kesää kaikille, pysytään terveinä!

Janne Sankelo
kansanedustaja (kok.)
Kauhava

Jaa artikkeli