SYDÄN LÄMPIMÄNÄ, PÄÄ KYLMÄNÄ

Julkaistu Järviseudun Sanomissa

Kuntavaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt. Valtakunnallisissa kannatusmittauksissa Kokoomus on ollut myötätuulessa. Kokoomuksen ehdokasasettelu onnistui Järviseudun alueella hyvin ja odotamme vaaleista hyvää tulosta Alajärvellä, Evijärvellä, Lappajärvellä, Vimpelissä sekä tietysti myös meillä Kauhavalla. Ilmassa on selvästi muutoksen tuulia.

Äänestäjät kuitenkin ratkaisevat niin kuin aina. Kaikki puolueet haluavat tietenkin kuntalaisille hyvää. Kaikki olemme sitä mieltä, että lasten on hyvä käydä koulua, päivähoidon tulee järjestyä, senioreista on huolehdittava ja terveyskeskukseen pitää päästä kun tarvetta on. Pyrkimys hyvään on kaikkia yhdistävä tekijä.

Merkittävät erot puolueiden välillä löytyvät keinoista tavoitteiden toteuttamiseksi. Ratkaisun avain ei ole, että uskaltaa työntää kätensä syvälle yhteiseen kirstuun. Onkin kysyttävä, kuka pystyy hoitamaan asioitamme niin, että yhteinen kakku kasvaa, yhteiset rahat riittävät ja palvelut pelaavat. Tyhjä jääkaappi pysyy nimittäin tyhjänä, vaikka sitä hartaasti tutkisi aamusta iltaan.

Ilman toimivaa taloutta kunnat kuihtuvat. Niistä katoaa elämä, työpaikat ja palvelut. Ongelma ei ratkea jatkuvilla veronkorotuksilla ja että jaetaan enemmän vähemmästä. Kokoomuslaisten mielestä kuntataloutta pitää hoitaa kuin omaansa. Yritykset synnyttävät työtä ja hyvinvointia, joilla palveluja ylläpidetään. Kuntien yksi keskeinen tehtävä on tarjota edellytykset elinkeinotoimintaan. Kokoomuksen mielestä Järviseudulla on hyvät edellytykset olla tulevaisuudessa viihtyisä ja elinvoimainen alue uudelle kasvulle. Sen toteutumisen tukena tulee olla laajempi poliittinen rintama, koska yhden kortin varaan ei kannata jäädä. Tämän ratkaisevat nyt äänestäjät.

Kuntapäättäjiltä tarvitaan lämmintä sydäntä ja kylmää päätä. Käydään äänestämässä!

Janne Sankelo
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok) Kansanedustaja Kauhava

Jaa artikkeli