Vetoa ja pitoa Kauhavalle

Julkaistu Järviseudun Sanomissa

Oikeusministeriön äkkijarrutuksen johdosta kuntavaalit siirtyvät huhtikuulta kesäkuulle. Pari kuukautta ei maailmaa kaada. Koronaturvallisten vaalien järjestämiseen olisi toki ollut vuosi aikaa. Vinkit esimerkiksi ennakkoäänestyksen pidentämisestä kaikuivat kuuroille korville. Uusimpaan eduskunnassa käsittelyssä olevaan hallituksen esitykseen tämäkin ehdotus kelpasi.

Kauhava on ollut tällä vaalikaudella isojen kysymysten äärellä. Viimeisen vuoden aikana epidemian torjuntatalkoot ovat näytelleet merkittävää osaa. Olemme selvinneet hyvin. Uskon, että turvallisten ja vahvojen seutukaupunkien, kuten Kauhavan vetovoima asuinpaikkana vahvistuu kriisin seurauksena.

Valtuustokauden aikana on päätetty merkittävistä rakennushankkeista. Kauhavan kouluverkon kehittäminen merkitsee lähes 50 miljoonan euron panostuksia. Tulevalla vaalikaudella on tärkeää, että koulujemme arki palaa normaaliin ja opetuksen laatua kehitetään entisestään. Kortesjärven oppilaat palaavat kotiin syksyllä 2022 rakennustöiden valmistuttua.

Hyvinvointikeskuksen rakentaminen on käynnissä. Hankkeella turvataan sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus Kauhavalla ja vahvistetaan Kauhavan asemaa maakunnassa. Kaupunginosien terveysasemilla on turvattava tiettyjen peruspalvelujen saatavuus.

Kauhavalla tulee olla Suomen paras toimintaympäristö yrityksille. Kumppanuuksilla on saatu paljon aikaan ja yhteydenpitoa on entisestään kehitettävä. Hyvä esimerkki on käyntiin laitettu Steelcomp-hanke, joka tuo kaupunkiin kymmeniä uusia työpaikkoja. Valmiutta vastaaviin tulee ylläpitää. Vahva talous, monipuolinen teollisuus, maatalous ja matkailu ovat Kauhavan elinvoiman kärjessä jatkossakin.

Elinvoima ja väestönkehitys kulkevat käsi kädessä, mutta pelkästään hyvä tontti- ja työpaikkavalikoima eivät riitä. Tulevalla valtuustokaudella on panostettava asumisviihtyvyyteen ja edunvalvontaan liikenneyhteyksien kehittämisessä.

Valtatie 19, kantatie 63, junayhteydet ja väylät rannikon suuntaan ovat avainkysymyksiä. Kaupungin sisäinen liikennöinti on myös tärkeä kehittämiskohde.

Yksi kehittämisen paikka meillä päättäjillä on yhteisen tekemisen vahvistamisen päätöksenteossa. Yhdessä olemme vahvempia – tänään ja huomenna.

Olen asettunut ehdolle tavoittelemaan kuntalaisten luottamusta kaupunginvaltuutetun tärkeään tehtävään. Tarvitsemme yhteistyötaitoa, kykyä tehdä päätöksiä ja sitkeyttä toimia kaikkien Kauhavan kaupungin asukkaiden parhaaksi.

Janne Sankelo
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja, kok
Kauhava

Jaa artikkeli