Janne

Olen koulutukseltani kasvatustieteiden maisteri. Rauman opettajankoulutuslaitoksessa ja Turun yliopistossa suorittamien opiskelujen jälkeen aloitin työurani Pohjanmaalla. Olen toiminut 11 vuotta yläkoulun lehtorina ja erityisluokanopettajana. Sen jälkeen siirryin yhteensä seitsemäksi vuodeksi koulutoimenjohtajaksi ja erityisopetuksen rehtorin tehtäviin.

Eduskuntapaikka jäi täpärästi saavuttamatta vuoden 2007 vaaleissa. Eduskuntaan nousin vuonna 2011. Eduskunnassa toimin kaudella 2011-2015 maa- ja metsätalousvaliokunnassa, liikenne- ja viestintävaliokunnassa sekä valtiovarainvaliokunnan liikenne- ja maatalousjaostoissa.  Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa jatkopaikka Arkadianmäellä jäi harmittavasti 16 äänen päähän. 

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa sain pohjalaisilta jälleen valtakirjan  jatkaa kansanedustajan työtä. Vaalikaudella 2019-2023 olen talousvaliokunnassa ja valtiovarainvaliokunnassa. Sen jaostoista kuulun työ- ja elinkeinojaostoon sekä maatalousjaostoon. Lisäksi olen Patrian neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja jäsenenä vapaaehtoisen maanpuolustustyön neuvottelukunnassa.

2015 eduskuntavaalien jälkeen piti miettiä, mitä seuraavaksi. Pohdinnat jäivät lyhyeksi kun kutsu kävi syyskuussa energiateollisuuden palvelukseen Vapo Oy:n sidosryhmäjohtajaksi. Tehtäväni yhtiössä oli edesauttaa yhtiön cleantech- ja biotaloushankkeita sekä edistää kotimaisten polttoaineiden käyttöä, työllistävyyttä ja Suomen energiaomavaraisuuden kohottamista. Työ oli monipuolista ja vaativaa. Tehtävän sijoituspaikka oli Vantaan Dixissä, mutta toimialueena koko Suomi. Työsuhteeni Vapolla päättyi huhtikuussa 2019 kun aloitin taas kansanedustajan työni.

Kotitilani Fränti-Kujala, jota viljelen, sijaitsee Kauhavan Kortesjärvellä, Fräntilän kylässä. Tilalla on menossa 11.sukupolvi, joten perinteitä riittää ylläpidettäväksi myös jatkossa. ProAgria Keskusten liitto on myöntänyt tilallemme sukutilakunniakirjan ja -viirin. Isäntäluettelo alkaa vuodesta 1722. Tuotannossa on nykyään sopimus-Timoteita, ohraa ja kauraa.

Olen toiminut monissa tehtävissä Kokoomuksessa: Pohjanmaan kokoomuspiirin puheenjohtajana, puoluevaltuuston varapuheenjohtajana sekä kolme kautta Kokoomuksen varapuheenjohtajana vuosina 2012-2018. Tällä hetkellä hoidan Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtajan tehtävää. 

Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana aloitin kesällä 2017. Aikaisemmin olen toiminut Vaasan kaupunginvaltuustossa kaksi kautta kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Valtuustourani aloitin vuonna 1997 Kortesjärvellä.

 

KTyöurani aloitin toimimalla 11 vuotta yläkoulun lehtorina ja erityisluokanopettajana. Sen jälkeen siirryin seitsemäksi vuodeksi koulutoimenjohtajan ja erityisopetuksen rehtorin tehtäviin.altuuston varapuheenjohtajana sekä kolme kautta Kansallisen Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä hoidan Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtajan tehtävää. 

Kauhavalla aloitin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kesällä 2017 kuntavaalien jälkeen.. Aikaisemmin toimin kaksi kautta Vaasan kaupunginvaltuustossa kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Eduskuntakauden 2011-2015 jälkeen siirryin Vapo Oy:n sidosryhmäjohtajaksi. Tehtäväni on edesauttaa yhtiön cleantech- ja biotaloushankkeita ja edistää kotimaisten polttoaineiden käyttöä, työllistävyyttä ja Suomen energiaomavaraisuuden kohottamista. On kunnia tehdä työtä, jolla on tarkoitus.

Kotitilani Fränti-Siltamäki, jota viljelen, sijaitsee Ka

Close Menu