KANSANMIES sinivalkoisessa kansanliikkeessä

Kansanliikkeellä eteenpäin kohti 2030-lukua!

100-vuotta täyttänyt Kansallinen Kokoomus on tutkitusti läpileikkaus meistä suomalaisista. Maailma ympärillämme on muuttunut, mutta Suomen paikka on  Naton täysjäsenenä ja  Euroopan Unionin aktiivisena toimijana. Kokoomuslaisen politiikan toimintamallit ja keinot pitää päivittää aina ajan henkeen, mutta arvomme pysyvät. Suomalaiset tarvitsevat jatkossa vakaata, vahvaa Kokoomusta, joka huolehtii isänmaan elinvoimasta, sivistyksestä ja turvallisuudesta.

Kenttä- ja kansanmies

Olen toiminut pitkään kokoomuksen erilaisissa tehtävissä: kansanedustajana, kokoomuksen varapuheenjohtajana ja maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtajana. Lisäksi kuntapolitiikan kokemukseni on varsin pitkä Vaasasta ja Kauhavalta.
Politiikan laineet  ovat välillä lyöneet Kokoomuksenkin rantaan, mutta kokemus ja jatkuvuus on aina muodissa.  Minusta on tärkeää, että poliitikko on helposti lähestyttävä kansanmies tai-nainen, jolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Yhteisymmärrystä on  rakennettava myös puolueiden välille valtakunnanpolitiikan monimutkaisissa tilanteissa .

Rohkea ennakoiva päättäjä

Minut tunnetaan monissa yhteyksissä kokoomuksen ”puu- ja heinäosaston päällikkönä”. On hienoa, että puolue on luottanut asiantuntemukseeni monissa politiikan kysymyksissä. Pitkä opettaja ja rehtoritausta on tuonut myös  näkemystä koulutukseen ja nuoriin. Tein töitä monta vuotta suomalaisen energiapolitiikan näköalapaikalla. Pitkäjänteisyyttä ja malttia tarvitaan sinnekin. Ukrainan sodan johdosta energiaomavaraisuus ja huoltovarmuus on ajankohtaisempaa kuin koskaan aikaisemmin.

 Eduskunta on politiikan tekemisen ykköspaikka Suomessa. Ilkka Kanerva opetti minulle aikoinaan, että asioiden hoitamisen ohella on tärkeää pohtia ja ennakoida  poliittisia kehityssuuntia. Siihen työhön tarvitaan omanlaista osaamista. Nykyään tämä ominaisuus on käynyt entistä harvinaisemmaksi. Siksi olen pyrkinyt tätä politiikan tärkeää osa-aluetta pitämään ajantasalla. 

”Kokoomus näyttää Suomelle suuntaa. Tie vie eteenpäin. ”