Janne Sankelo asettuu ehdolle europarlamenttivaaleihin

Kokoomuksen Janne Sankelo asettuu ehdolle kesäkuun europarlamenttivaaleihin. Puoluehallitus on nimennyt Sankelon ehdokkaaksi kokouksessaan maanantaina 4. maaliskuuta. Sankelon mielestä Kokoomuksen EPP-ryhmän toimintaan tarvitaan ryhtiliikettä.

-On tärkeää, että Kokoomuksen kaikki europarlamentaarikot toimivat linjassa Suomen Kokoomuksen tavoitteiden kanssa. Se lisää vaikuttavuutta. Tähän työhön olen sitoutunut täysimääräisesti Euroopan parlamentissa.

Sankelo haluaa, että EU:n päätöksenteossa huolehditaan rahankäytön tehokkuudesta ja tunnistetaan paremmin jäsenmaiden erityispiirteet.

-EU:n on katsottava ikkunasta ulos ja parannettava energiaomavaraisuuttaan sekä huolehdittava energian kohtuuhintaisuudesta. Yhteisen maatalouspolitiikan keskiössä on oltava ruuantuotanto ja kannattavaa maataloutta on voitava harjoittaa koko EU:n alueella. Aktiivinen maa- ja metsätalous tarjoaa myös ratkaisuja ilmasto- ja ympäristökysymyksiin, sanoo Sankelo.

-Metsäpolitiikassa on tärkeää, että päätösvalta pysyy kansallisissa käsissä myös jatkossa. Tällä on erityinen merkitys Suomelle, joka on yli 70 prosentillaan Euroopan unionin metsäisin maa. Metsätaloutemme on kestävää, Keski-Euroopassa metsät ovat jo osittain historiaa, kiteyttää Sankelo.

Euroopan Unionin toimintaan vaikuttaa seuraavien vuosien aikana merkittävästi Euroopan turvallisuustilanteen muuttuminen. Tämä edellyttää Euroopan Unionilta päättäväisiä toimia Ukrainan tukemiseksi ja oman puolustusteollisuuden vahvistamiseksi.

– Yhdessä olemme vahvempia. Euroopan tulevien vuosikymmenten turvallisuuskehikko ratkaistaan Ukrainan aroilla. Mitä paremmin Ukraina pärjää sodassa, sitä parempi on sen neuvotteluasema, kun neuvottelupöytään jossain vaiheessa päästään, Sankelo arvioi.

 

Paula Risikko ja Jari Koskinen viemässä Janne Sankeloa Euroopan parlamenttiin

Janne Sankelon kampanjatiimin puheenjohtajana toimii varapuhemies Paula Risikko ja varapuheenjohtajana maa- ja metsätalousministerinä toiminut Jari Koskinen Hämeenlinnasta. Vaalipäälliköksi Sankelo on kutsunut Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtalan.

-Janne Sankeloon olen aina voinut luottaa. Hänessä yhdistyvät monipuolinen osaaminen, koko Suomen ymmärrys ja arkijärkevyys. Jannen rohkeus ja sitkeys ovat vertaansa vailla, kuvailee Risikko.

Maa- ja metsätalousministerinä toiminut Koskinen toteaa, että suomalainen maaseutu tarvitsee puolestapuhujansa.

-Janne on henkilö, jonka toimintatavat tunnen. Siksi tuen häntä. Jannella on hyvä ote suomalaiseen maaseudun kehittämiseen.

Kampanjatiimiin ovat jo liittyneet myös kansanedustajat Markku Eestilä Iisalmesta, Janne Heikkinen Oulusta, Janne Jukkola Kokkolasta, Atte Kaleva Helsingistä, Pia Kauma Espoosta, Marko Kilpi Kuopiosta, Teemu Kinnari Hollolasta ja Milla Lahdenperä Taivassalosta sekä ex-kansanedustajat Kalle Jokinen Hämeenlinnan Lammilta, Pertti Mäki-Hakola Seinäjoelta, Tapani Mörttinen Kärkölästä, Heikki A. Ollila Kangasalalta, Petri Pihlajaniemi Kristiinankaupungista ja Eero Suutari Kajaanista.

Keskipohjalainen kansanedustaja Janne Jukkola tukee Sankelon ehdokkuutta. Maatalous on ollut pitkään kannattavuuskriisissä.

-Turhaa byrokratiaa ja sääntelyä tulee purkaa, että meillä on jatkossakin maa- ja metsätalouden yrittäjiä. EU:sta ei tarvita yhtään ylimääräistä sääntelyä ja rajoitteita. Uskon, että Sankelo pystyisi kokemuksellaan näihin vaikuttamaan, tiivistää Jukkola.

Sankelo toteaa lopuksi, että kampanjan valmistelut aloitetaan välittömästi, mutta varsinainen kampanja-aika keskistetään toukokuulle.

Tietoja Janne Sankelosta

Janne Sankelo on Suomen kalankasvattajaliiton toimitusjohtaja ja maaseutuyrittäjä Kauhavalta. Hän on toiminut kokoomuksen kansanedustajana kaksi kautta ja kuusi vuotta kokoomuksen varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja kokoomuksen maaseutupolitiikan verkoston puheenjohtaja.

Koulutukseltaan Sankelo on kasvatustieteiden maisteri. Hän on tehnyt aikaisemmin työuraa perusopetuksessa lehtorina, rehtorina ja koulutoimenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut energiateollisuuden edunvalvontatehtävissä. Sankelo viljelee kotitilaansa Kauhavan Kortesjärvellä. Tilalla on käynnistetty myös majoitustoimintaa.Janne Sankelo on naimisissa ja hänellä on neljä poikaa.Lisätietoja

Janne Sankelo

050 512 0519

Jesse Luhtala

040 766 5409

Jaa artikkeli