Janne Sankelo: Kruunupyyn sosiaali- ja terveyspalvelut saatava myös jatkossa Kokkolasta

Kokoomuksen kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo vaatii, että Kruunupyyn asukkaat saavat tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluja myös jatkossa Kokkolasta.

– Kruunupyyn kunnanvaltuusto on yksimielisesti sanonut haluavansa jatkaa palvelujen tuottamista Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa. Erityistä huomiota tulee kiinnittää etäisyyksiin. Esimerkiksi Alavetelistä ajetaan Keski-Pohjanmaan keskussairaalan ohi matkalla Vaasan keskussairaalaan. Eihän tässä pitäisi olla mitään epäselvää, Sankelo päivittelee.

1.1.2023 aloittava Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää ja tuottaa jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut Pohjanmaan maakunnan alueella, johon Kruunupyy kuuluu. Vuonna 2017 perustettu Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite tuottaa tällä hetkellä tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut Kruunupyyn asukkaille. Hyvinvointialueet voivat sopimuksesta tehdä yhteistyötä jonkin palvelun tuottamiseksi.

– Edessä voi olla monimutkaisten sopimusten tekeminen, joka vaikeuttaa palvelujen tuottamista. Kokkolan vieressä sijaitsevan Kruunupyyn onkin perusteltua saada palvelut myös jatkossa Kokkolasta. Kun on näin elintärkeistä asioista kysymys, tilannetta ei saa käyttää kielipolitiikan välineenä millään tavoin, Sankelo linjaa.

– Suomen kaksikieliset hyvinvointialueet on velvoitettu yhteistyöhön palveluiden varmistamiseksi. Nyt hallituksen on selkeästi tehtävä ratkaisut, joilla turvataan kruunupyyläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa ensi vuoden alusta alkaen.

Kansanedustaja Janne Sankelo (kok) on tehnyt asiasta valtioneuvostolle kirjallisen kysymyksen.

Jaa artikkeli